Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storskrällen - nu vill de etablera sig i eliten

Vänsta RF har avancerat till elitserien.
Nu hoppas eldsjälen Helena Ström att den lilla klubben kan etablera sig på den högre nivån.
– Det blir en härlig utmaning för oss, säger hon.

Annons

Vänsta RF har krigat på i division 1 under många år. Men nästa säsong får den lilla klubben utanför Kolbäck tävla mot de bästa efter att ha vunnit division 1-finalen på Sundbyholm.

Något av en stor överraskning enligt lagledaren Helena Ström, som även driver Vänsta Gård där ryttarna håller till med sina hästar.

– Vi har som sagt varit i division 1 i många år. Vi hade som mål att ta oss till final men att vinna allt och kvalificera oss till elitserien var över förväntan. Vi är så klart jätteglada över det här, säger Helena Ström.

Finalen avgjordes över två dagar. Vänsta vann den första tävlingen och slutade trea i den andra, vilket räckte till seger med en halv poäng före tvåan Enköping.

I vinnarlaget red Mathilda Hägglöf på Crazy in Love, Amanda Isaksson/La Cruzer, Karolin Ström/Absolut Ek samt Josefin Ström/Double Chamonix.

Den sistnämnda har mycket rutin från eliten och red felfritt.

– Alla fyra har gjort det jättebra. Nu blir det en härlig utmaning för vår förening att etablera sig i elitserien. Det här kommer att sporra alla ryttare och det kan bli lättare att få in fler aktiva, säger Helena Ström.

Mer läsning

Annons