Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ridsportgymnasiet hoppade in pengar till cancerforskning

Elevrådet från Ridsportgymnasiet Strömsholm arrangerade Pay and Jump i Röda Ridhuset under torsdagskvällen
.

Tillsammans med elever från årskurs 1, 2 och 3 så samlade man in över 11 000 kronor som bidrar till cancerforskning genom Ride Against Cancer.

– Vi anordnar Pay and Jump ikväll för att kunna skänka pengar till Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation-Bröstcancerfonden via ”Ride Against Cancer” Alla pengar går oavkortat till Ride Against Cancer. 100 kronor per start samt att Ridsportgymnasiet Strömsholm årskurs 1 säljer fika, där 20 procent av intäkterna går till Ride against Cancer. Vi har även en fotograf Jenny Johansson på plats , som skänker 50 kronor per bild som ryttarna köper, berättar Hanna Carlsen, ordförande i elevrådet, som för kvällen ansvarar för sekretariatet tillsammans med sina klasskamrater Emma Brunfelter och Filippa Hall.

– Ikväll så har vi 124 starter och vi har fått tacka nej till flera som anmälde sig mot slutet eftersom vi skulle hålla på alldeles för sent annars. Så det är jättekul att intresset är stort.

Klockan 17.00 startade första ekipaget och fortsatte sent in på kvällen. Sammanlagt samlade man in 11 503 kronor.