Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riktigt tuffa matcher för Frankes flicklag

Frankes framgångsrika F 97-98 spelade A-slutspel mot riktigt tufft motstånd.

Först mötte man Brommapojkarna distriktsmästare från Stockholm och fick stryk med 3-1. Spelmässigt var Franke med i hela matchen och man spelade sig fram till flera frilägen men BP-s målvakt gjorde några riktiga idioträddningar.

I nästa match spelade man mot Jitex från Göteborg som i sitt gruppspel bland annat slagit mästarcupens förhandsfavorit Gamla Upsala SK med 4-3. En tuff utmaning som resulterade i förlust med 2-4. Jitex avgjorde matchen i slutminuten. Även i denna match skapade Franke många bra målchanser men hade inte turen med sig med bland annat stolpträffar och frilägen.

Rent spelmässigt var inte denna match någon av våra bättre matcher i mästarcupen men ett oavgjort resultat var väldigt nära och hade speglat matchbilden bättre. Nästa match spelades mot Alnö från Sundsvall som dels slagit Jitex med 2-0 samt BP med 1-0. Sista omgången i A-slutspelet blev riktigt spännande eftersom BP, Jitex och Alnö kunde nå A-Finalen.

Matcherna spelades samtidigt och Alnö behövde oavgjort för att nå A-finalen om BP eller Jitex vann. Franke kunde vid seger bli femma totalt. BP slog Jitex med 5-2 och Franke satte press på Alnö med varierat och finurligt passningsspel. Det fina spelet resulterade även med ledningsmål i andra halvlek men Alnö skapade en hörna på en kontring som resulterade i kvittering.

Franketjejerna skapade flera chanser att avgöra matchen men matchen slutade 1-1. Tjejerna är givetvis lite besvikna på resultatutfallet i dagens matcher, trots allt var de väldigt nära att spela avgörande medaljmatcher imorgon söndag. Trots allt har laget spelat sex matcher på två dagar mot riktigt tufft motstånd och vi ledare kan konstatera att de verkligen matchar de bästa lagen i landet spelmässigt trots att flera av tjejerna är ett år yngre.

Det bör även omnämnas att Cassandra Korhonen toppar mästarcupens skytteliga med 13 mål och blev Mästarcupens skyttedrottning. Finalen spelas mellan Gamla Upsala IK och Alnö och Franke avslutar mot QBIK (Värmland har två lag med i cupen). Nästa stora utmaning för Franketjejerna blir AIK Panaxia Cup den 8-10 juli, en inbjudningscup med topplag från Sverige och internationellt för Flickor födda 96.

Rapporterar ledarna: Kristian Mangs, Mika Korhonen, Lilian Grankull och Caroline Larsson