Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ristade hakkors på flickvännens ben

Vid flera tillfällen samma natt tog den före detta sambon strypgrepp på Hallstakvinnan så hon nästan svimmade.

Nu åtalas den 26-åringe mannen för grov kvinnofridskränkning.

Det unga paret hade levt i ett stormigt förhållande under sex års tid. Trots att hon slängt ut honom från hemmet bodde han för det mesta hos henne.

– Han har tagit strypgrepp på mig och slagit mig med handflatan så många gånger att det blivit en vana, berättar kvinnan i polisförhören.

Den 26-årige mannen sitter sedan den sista april häktad misstänkt för att under ett dygn misshandlat och tagit stryptag på sin före detta sambo vid flera tillfällen. De flesta gånger inför vittnen.

– Jag kan inte fatta, om det är jag som har gjort det, hur fan jag kan ha gjort så mot henne. Jag kommer aldrig att kunna se henne i ansiktet, säger han i polisförhöret. Förhörsledaren noterar att han börjar gråta när han får se bilderna på vissa av skadorna.

Själv uppger 26-åringen i förhören att han bara minns brottsstycken från det som har hänt. Det beror på att han använt både alkohol och narkotiska preparat.

Det var i samband med en fest på fredagen innan sista april som allt började spåra ur ordentligt. Efter festen ska 26-åringen enligt åtalet bland annat ha satt sig över kvinnan, tagit tag om halsen med den ena handen och tryckt den andra över hennes mun så hon inte kunde skrika. Kvinnan uppger att hon kände att hon höll på svimma flera gånger. 26-åringen släppte dock taget flera gånger så hon kom till sans.

– Den här gången är det nog, du kommer vara död i morgon, ska han ha sagt enligt kvinnan.

Han ska också ha kastat sig över kvinnan och slagit henne i ansiktet och hotat att stycka henne. Sedan kände hon hur det stack till i benet.

Hon upptäckte sedan att 26-åringen ristat in ett hakkors på hennes ena ben.

Kvinnan ringde till polisen som skickade en patrull som grep 26-åringen.