Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Robin Söderlingsensationsvann

Robin Söderling besegrade favorittippade världsettan Roger Federer i kvartsfinalen i Franska öppna.

Annons

Segern med 3-1 i set var odiskutabel. Setsiffrorna 3-6, 6-3, 7-5, 6-4 talar sitt tydliga språk. Söderling räddade en setboll vid ställningen 4-5 i tredje och kunde sedan ta hem det och fjärde setet med sina servar och tunga grundslag som vassa vapen.

Efter matchen berömde en nästan chockad Söderling publik och arrangemang kring Roland Garros-stadions grusplaner och menade att Franska öppna var hans favoritturnering.

- Jag spelade väldigt, väldigt bra sade Robin Söderling i en intervju direkt efter matchen och framhöll hur fantastiskt det var att besegra världsettan.

Vinsten var Söderlings första på tretton försök mot världsettan - och innebar samtidigt att Roger Federers svit med 23 raka Grand Slam-semifinaler bryts. I fjol förlorade för övrigt Söderling finalen mot just schweizaren Federer.

Spelet på Roland Garros grus avbröts flera gånger på grund av regn - av allt att döma tycktes de sämre förhållandena gynna Söderling och Federer irriterades påtagligt.

Faktum var att Federer - som lätt kunde leka hem första setet - tycktes tappa flåset på det tunga underlaget, samtidigt som Söderling bara verkade trivas bättre och bättre och slå hårdare och säkrare.

Femteseedade Söderling ställs nu i semifinalen mot tjeckiske Tomas Berdych som inte hade några problem med ryske Michail Juzjnyj i tre raka set.

Berdych är ingen ofarlig motståndare; även han har svarat för en mindre skräll då han i sin åttondelsfinal gav fjärdeseedade britten Andy Murray respass ur turneringen - också det i tre raka set.

Sändande TV-kanalen Eurosports svenske expert Mats Wilander - som själv stod som segrare på Roland Garros 1982 som 17-åring efter att ha besegrat argentinaren Vilas i en av svensk tennis tidigare stora sensationsmatcher - spådde i Eurosport att Söderling nu efter segern mot Federer  kunde anses som favorit till finalsegern.