Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rockig festival lockade ungdomar

I lördags avslutades den tre dagar långa gratisfestivalen Summer Camp 2010. Med 30 band i line-up på två scener lockades mängder av ungdomar till Sigurdsgatan 25 för en rejäl dos hårdrock.

Med uppträdanden som avlöste varandra på Sigurdsgatan 25 och deras närliggande Black Box behövde besökarna sällan vänta längre än tio minuter på att nästa akt skulle spela.

Dessa akter kallade sig i motsats till festivalens fromma titel för namn som Black Death, Blasphemus och O-kult. Precis som bandnamnen antydde rörde det sig mest om paraplygenren hårdrock och dess förgreningar.

Såväl band som publik utgjordes dock av yngre grabbar som mellan allt growlande och headbangande verkade så mysiga att de troligen inte planerat att bita huvudet av fladdermöss. Iförda Bermuda shorts, pikéskjortor och geléspretiga luggar skämtades det med publiken i den ena stunden för att i nästa hamra järnet ur instrumenten.

Framför scenerna trängdes kids med Guns N’ Roses emblem fastsydda på jeansvästarna, förgäves letande efter moshpits att kasta sig in i. Trots att lokalen var full när The Drake Equation spelade höll sig publiken mest till att headbanga medan ljudet från de tunga låtarna ekade mellan väggarna. Gruppen Black Death tog vid där föregående band slutade men bjöd på en mjukare hårdrock som är världens bästa om man får tro sångaren själv.

Klockan 21.00 stängdes lokalen tråkigt nog för minderåriga vilket också minskade publikantalet betydligt. De som hade åldern inne hade dock band som Bullfrog, Arty Choke och Stonetrade kvar att se fram emot.

Summer Camp 2010

Vad: Summer Camp 2010

När: 3-5/6

Var: Sigurdsgatan 25