Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rockys pappa flyttar – igen

Serietecknaren Martin Kellerman, pappa till seriehunden Rocky, lämnar Västerås. Det var kärleken som förde honom hit och nu för den honom tillbaka till Stockholm igen.

Martin själv vill inte låta sig intervjuas om varför, men hans kontaktperson på Strand comics bekräftar i ett mejl att Kellerman och hans flickvän flyttar tillbaka till Stockholm eftersom att hon ska läsa till sjuksköterska där.

Martin Kellerman flyttade till Västerås i augusti 2010, till Djäkneberget. Under våren släpptes en intervjubok av författaren och journalisten Lars Lappalainen, som trängt djupt in i Kellermans konstnärskap och framförallt den i form av Rocky. I maj skrev Lappalainen om deras möten på Dagens Nyheters kultursidor;

”I våra samtal har jag insett hur djupt självbiografisk Kellermans serie är och hyr mycket han jobbar med sin egen smärta som slagruta för var konsten blir intressantast. Det gills mest där det bränns.”

I oktober är en utställning planerad med Rocky, på Västerås Konstmuseum.

Johanna Bister