Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Röd bil - polisens främsta ledtråd

Den 38-åriga kvinnan som hittades död i sin lägenhet i Arboga har tidigare hotats till livet av sin pojkvän. En norskregistrerad bil är ett hett spår i polisens utredning.

I helgen ska en röd bil med norska plåtar stått utanför kvinnans hus på Engelbrektsgatan. Den är nu högintressant .

- Polisen var väldigt intresserade av mina uppgifter, säger taxiåkaren Ulf Johansson i Arboga.

Han jobbade hela helgen, och så sent som i söndags eftermiddag stod bilen kvar utanför huset där den 38-åriga kvinnan och hennes niomånaders bebis bodde.

- Jag la märke till den eftersom den stod så illa parkerad. Bilen var mindre än en V70, jag skulle tippa på att det var en Mazda eller en japanare.

Först på onsdag eftermiddag blir obduktionen klar av den 38-åriga kvinnan och hennes nio månader gamla bebis. Men rättsläkaren har redan nu gett polisen en bild av vad som hänt.

- Den kan vi tyvärr inte lufta i offentlighetens ljus just nu, säger Terje Lund, presstalesman hos polisen i Västmanland.

Är det fortfarande rubriceringen mord som gäller?- Ja.

Det var på måndagsförmiddagen som den 38-åriga kvinnan och hennes nio månader gamla bebis hittades döda i deras hem i Arboga. Enligt aftonbladet.se var det de sociala myndigheterna som slog larm sedan kvinnan uteblivet från ett planerat besök.

Kvinnan och mannen verkar ha haft ett stormigt förhållande, och periodvis bodde de tillsammans.

I april 2010 dömdes mannen, som är i 50-årsåldern, till åtta månaders fängelse för grov fridskränkning. Enligt domen ska mannen ha tagit strypgrepp på kvinnan och slagit henne vid ett flertal tillfällen. Flera gånger ska hon ha sökt skydd hos grannar.

Enligt Terje Lund är mannen underrättad som anhörig, inte hörd som misstänkt.

- Han befinner sig nu i Norge, och vi har inlett ett samarbete med norska rikskrim.

Var mannen i Arboga i helgen?- Det svarar jag inte på av utredningstekniska skäl.

Kvinnan har ytterligare fem barn. Inget av barnen bor i Sverige.

I flera förhör har kvinnan tidigare berättat om hans svartsjuka och kontrollerande sätt. Enligt henne kunde hon få ett knytnävsslag i ansiktet om hon pratade med en annan man.