Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rödgröna: Haddad och Anger lägger bara ut dimridåer

Vi tolkar Roger Haddads (FP) och Staffan Angers (M) svar på våra frågor som att de tror att det nya gymnasiet blir billigare. Vi är helt övertygade om att så inte är fallet, om vi menar allvar med att utveckla kvaliteten i gymnasieskolan för att göra Västerås till en ledande skolstad.

Redan nästa år drar rege-ringen in 10 miljoner kronor i statsbidrag för att man tror att nya gymnasieskolan blir billigare. 2012 har vi möjlighet att kompensera de försvunna 10 miljonerna med kommunala pengar. Det gör vi för att vi vill fortsätta att utveckla utbildningarna. Men 2015 kan det bli svårare när den statliga besparingen blir nästan 30 miljoner kronor för Västerås.

Kommer Anger och Haddad att agera för att den borgerliga regeringens kommande neddragningar inte blir verklighet? Läser man det svar som de gett oss så inger det inte så stort hopp. Det enda de pekar på är att reformen kommer att minska kostnader. Och i övrigt skickar de ut dimridåer som inte har med verkligheten om gymnasieskolans kostnader att göra.

Vi menar att skolan, och inte minst gymnasieskolan, står inför stora utmaningar som inte går att möta med minskade resurser. Ska vi förbättra kvaliteten och se till att alla ungdomar klarar en gymnasieexamen krävs att vi både förändrar skolans organisation för att möta individuella behov, och att skolan får resurser för att klara sitt uppdrag.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel