Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roedeers avslutade med vinst

Västerås Roedeers besegrade i kväll Stockholm Mean Machine B med 32-6 i den avslutande matchen i den amerikanska fotbollens playoff-serie.

Västeråsarna hade egentligen ingenting att spela för på Arosvallen eftersom det redan stod klart att Örebro Black Knights bärgat förstaplatsen i playoff-serien.

Och det märktes direkt att Roedeers bara gick in halvhjärtat mot Stockholm MMB.

Lagets första drive bjöd på ett trickspel där quarterbacken Sebastian Thuné lurade motståndarna genom att uppgivet vända sig bort från spelet samtidigt som Sebastian Gauthier istället hivade iväg en långpassning till Peter ”Mr Touchdown” Aronsson, som avancerade 35 yards.

Roligare än så blev det inte.

Framförallt inte för Aronsson som tvingades att lämna planen på grund av en axelskada i den andra quartern.

Trots att Västerås Roedeers mest plojade på Arosvallen vann laget ändå enkelt med 32-6 efter touchdowns av Tim Eek, Sebastian Thuné, Stefan Blom, Jens Frykstrand och Sebastian Gauthier.

- Ja, det var halvhjärtat och mycket ploj. Alla som ville fick spela på vilka positioner de ville. Vi experimenterade lite inför nästa säsong, säger Roedeerscoachen Sebastian Lindqvist.

Västerås Roedeers blev tvåa i division 1 norra och laget blev även tvåa i playoff-serien.

- Vi är nöjda, säger Lindqvist.

Faktum är att Roedeers endast förlorat mot två lag den här säsongen – Uppsala 86ers och Örebro Black Knights.

- Men nästa år vill vi inte torska alls. Nästa år ska vi gå hela vägen till superserien, säger Sebastian Lindqvist.

Poäng, Roedeers: Sebastian Gauthier 8, Tim Eek 6, Sebastian Thuné 6, Stefan Blom 6, Jens Frykstrand 6.