Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roedeers imponeradestort i premiärmatchen

Västerås Roedeers vann med 48-6 mot Westerbotten Huskies i den amerikanska fotbollspremiären på Arosvallen.
- Storseger, det blev en oväntat enkel match, säger Roedeersgrundaren Bo-Göran Lundqvist.

En fallskärmshoppare singlade ner från skyn med matchbollen när Västerås Roedeers premiärspelade på sin nya hemmaarena - Arosvallen.

Stans amerikanska fotbollslag fick en praktstart mot Westerbotten Huskies i säsongens första division 1-fight. Mårten Rosenholm gav Roedeers bra slagläge tack vare en interception i den första quartern - och quarterbacken Sebastian Thuné förvaltade driven genom att passa till Sebastian Gauthier i end zone.

Touchdown!

Det dröjde inte länge förrän även Peter Aronsson presenterade sig på allvar. Han fångade en passning och bjöd på en långrush hela vägen in i endzone.

Noterbart är ett det var Peter "Mr Touchdown" Aronssons 97:e TD i karriären.

Imponerande.

I den andra quartern var det QB:n Sebastian Thuné som glänste genom att själv springa in med en sexpoängare.

Mitt i Västeråsdominansen replikerade dock Huskies genom Petter Andersson som reducerade till 21-6. Västeråsarna hade ingen markering alls på Andersson, som var helt öppen för en passning djupt nere på planen.

Men Rodeers landslags-QB Sebastian Thuné visade snabbt var skåpet ska stå genom att åter själv springa in med bollen i målzonen.

- Jag är förvånad att det är så pass stora siffror, men det syns att det finns oerhört stor kapacitet i laget när allt fungerar, säger Bo-Göran Lundqvist som var oerhört nöjd med 28-6-ledningen i halvtid.

Västeråsarna fick en smakstart även på den tredje quartern. Johan Ingildsen-Olsson svarade för en interception som sedan gav snabbe Sebastian Gauthier möjligheten att springa in ännu en TD.

I den fjärde quartern snuvade Rikard Robbins Westerbotten Huskies på ännu en reducering när han bröt en passning från gästernas QB Björn Thurmon precis framför västeråsarnas endzone. Att han sedan "spikade" bollen i huvudet på en motståndare, vilket ledde till att Roedeers bestraffades, var naturligtvis onödigt.

Det märktes att västeråsarna slog av på takten i matchens andra halva samtidigt som coachen Sebastian Lindqvist laborerade lite med laget, men hemmasegern var aldrig hotad.

Sami Ilbäcks sprang in Roedeers sjätte och sjunde touchdown för dagen och segersiffrorna 48-6 var hur rättvisa som helst.

Matchfakta

Roedeers-Huskies 48-6

(14-0, 14-6, 7-0, 13-0)

Poäng, Roedeers:

Poäng Huskies: