Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roedeers klara för SM-semi

I den direkt avgörande matchen var Roedeers det bästa laget. Med ett riktigt bra defensivt arbete så höll de nollan. – Det känns så underbart skönt, säger Roedeers Robert Andersson.

I lördagens match hemma mot Jönköping Spartans var det direkt avgörande vilket lag som skulle knipa den sista semifinalplatsen. Damerna i Roedeers gjorde ett riktigt bra jobb och vann med 12-0.

-Det känns helt underbart och skönt! Framför allt en stor lättnad. Det var nervöst innan matchen då det var direkt avgörande om vi skulle gå till semifinal eller inte, säger headcoach Robert Andersson.

Med en stark uppställning, ett bra defensivt och offensivt spel avgjorde matchen.

-Vi hade full trupp och det betyder så mycket. Matchen var som vi hade förväntat oss, vi hade bra koll på dem. Håller man dessutom nollan så betyder ju det att försvaret har gjort ett riktigt bra jobb. Våra linebackers gjorde en mycket bra match. Offensivt så hade vi nog kunnat göra ett par touchdowns men vi gjorde ett bra jobb överlag.

I semifinalen den 2 juli möter Roedeers seriesegrarna Örebro Black Knights på bortaplan.

-Mot ett lag som Örebro måste vi sätta våra chanser, där finns inga marginaler att spela på. Vi kommer inte att få så många chanser, säger Robert Andersson.

Roedeers mötte Örebro i den näst sista omgången och det blev förlust med 0-48.

-Det kommer att bli tufft. Men vi har fått känna på dem och vi saknade många spelare sist vi mötte dem. Bara vi får med hela laget och undviker misstag så har vi absolut chans att ta dem. Vi behöver göra en toppmatch men Örebro ses ju absolut som favoriter, de vann serien.

En av Roedeers spelare är Caroline Blom som är riktigt glad efter vinsten mot Jönköping.

-Det känns så jäkla bra! Vi var bäst och spelade så bra. Nu är vi taggade och ska ta Örebro i semifinalen. Till den matchen tar vi med oss den här positiva känslan, viljan och sammanhållningen som vi har, säger Caroline Blom som hyllar laget:

-Jag har spelat i andra lagsporter men det här laget är det bästa laget jag har spelat i. Vi litar på varandra till 100% och har en grym sammanhållning, så nu jäklar ska vi vinna mot Örebro.

Den 2 juli spelas semifinalen borta mot Örebro, en eventuell final spelas den 9 juli på Stockholms Stadion.