Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roedeers vill inte gå upp – men satsar ändå

Västerås Roedeers har chansen att gå upp i superserien, men klubben har valt att spela vidare i den amerikanska fotbollens division 1 även nästa år.

I samband med det beskedet håvade Roedeers in ett starkt nyförvärv.

Roedeers har som nykomling presterat över förväntan i den amerikanska fotbollens division 1. Västeråsarna bärgade andraplatsen och avancerade vidare till playoff-serien. Vinnaren av den serien kvalar sedan mot Djurgårdens IF om en direktplats till superserien.

Roedeers inleder playoff borta mot Kristianstad C4 Lions på lördag, men oavsett hur det går kommer klubben inte att gå upp i högsta serien.

Ordföranden Per Sundström förklarar varför Roedeers valt att köra vidare i ettan även nästa år:

– Först och främst handlar det om det sportsliga. Vi är en förening som vuxit snabbt och vi måste bygga underifrån. Vi är på god väg, men vi behöver ett år till för att bli redo för superserien.

– Vi måste även jobba ikapp ekonomiskt. Vi behöver några kronor till för att kunna driva runt verksamheten i högsta serien.

Hårdsatsningen fortsätter ändå – och det första nyförvärvet till nästa säsong är redan klart. Det handlar om den 22-årige widereceivern/quarterbacken Joseph Färdeman från Jämtland Republicans.

– Färdeman är ett helt enormt kap, säger ordföranden Per Sundström.