Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roger Haddad (FP): Inte acceptabelt med kränkningar

Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson, Sölvesborg, är som gubben i lådan. Några veckor inför valet besöker han gärna Västerås för att utnyttja ett antal otäcka incidenter som inget politiskt parti i Västerås accepterar.

Sverigedemokraternas bild av hur brottsligheten ser ut i Västerås visar på stor okunskap, men också en okunskap kring hur vi konkret arbetar i politiken tillsammans med skolorna, polisen och alla ideellt arbetande brottsförebyggare och grannsamverkan ute i våra stadsdelar.

Att någon kallas för svennehora eller blattehora är något vi inte accepterar, oavsett om det är i skolan eller om man är på väg hem från sitt jobb. På skolområdet har vi stort fokus på frågan om mobbning och kränkande behandling men också förekomsten av främlingsfientliga kommentarer. Detta följer vi upp årligen.

Frågan om mobbning får extra fokus genom vårt beslut nyligen att granska grund- och gymnasieskolornas antimobbningsarbete. Det ska råda nolltolerans mot all typ av mobbning. Att ungdomar kallar vuxna för dumma saker måste deras föräldrar också ta ansvar för. Om de dessutom begår brott är det polisens sak att vidta åtgärder.

Åkesson glömmer tyvärr att nämna att i vårt län anmäls flest hatbrott, många med främlingsfientliga motiv. Detta måste vi också angripa och värna allas lika värde.

Ingen ska behöva kallas för svennehora eller blattehora. Vi kommer fortsätta arbeta för ett tryggare Västerås, både i skolan och i stadsdelarna, tillsammans med polisen och alla ideella krafter.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel