Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roger Haddad (FP): Vi satsar på alla ungdomar

Att förebygga ungdoms-arbetslösheten är en av våra vikigaste politiska prioriteringar och utmaningar.

Jobbcentrum, som vi inrättade i januari 2007 för personer med försörjningsstöd och som står till arbetsmarknadens förfogande, erbjuder vägledning och insatser som underlättar steget till arbete. Resultaten hittills är goda och det gäller i allra högsta grad ungdomar.

Folkpartiet och Västeråsalliansen har i år avsatt extra resurser så att fler ungdomar kan erbjudas sommarjobb. Detta är viktigt då fler lämnar gymnasieskolan i år.

Utöver våra prioriteringar har vi i år avsatt fem miljoner kronor till ungdomsjobb för ungdomar som inte har fullständig gymnasie-utbildning, men också fem miljoner kronor till rekryteringsplatser inom Västerås stads verksamheter för ungdomar som har gymnasieutbildning eller en högskoleutbildning men som har svårt att komma in på arbetsmarknaden.

Vi har också prioriterat vuxenutbildningen och tillsammans med regeringens Yrkesvuxpengar lägger vi drygt 100 miljoner kronor i år. Vuxenutbildning och yrkesutbildning är bland de mest effektiva insatserna vi kan erbjuda ungdomar som vill vidare ut i arbetslivet.

Allegro, som Vänster-partiet nämner, är en insats som vi lokalt fattat beslut om för att förebygga att ungdomar ska få vänta för länge på insatser från arbetsförmedlingen.

Nu har regeringen ändrat lite i regelverket vilket innebär att en ungdom snabbare ska få stöd. Det staden gör är endast en del av allt det viktiga arbete som görs från den ideella sektorn men också näringslivet och här behövs alla krafter för att minska ungdomsarbetslösheten. Regeringen har halverat arbetsgivaravgiften för företag som anställer unga under 26.

Om Vänsterpartiets skattepolitik går igenom kommer det att bli dyrare att anställa ungdomar under 26 år. Vi säger nej till denna ungdomsskatt.

Frågan är också vad Vänsterpartiet i Västerås saknar i insatser och vad dess alternativ är?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel