Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Röjning för slalom

Röjsågarna mullrade och lövslyet föll. I lördags startade Västerås slalomklubb uppsnyggningen av Vedbobacken.

– Vi arbetar hårt. Det är meningen att backen ska öppnas i vinter, berättade ordföranden Martin Landås, som var en av många slalomåkare som var ute i backen i arbetskläder.

Eftersom backen har varit oanvänd i många år har lövträd, buskar och gräs växt sig högt, men redan efter några timmar började man se att slalomklubbens folk hade börjat att få bukt med en del av växtligheten.

Martin Landås är glad över att arbetet nu kan starta.

– Från kommunens sida ansåg man länge att Vedbobacken inte var något att satsa på. Lyckligtvis verkar de ha ändrat sig nu.

Röjningen är bara första steget. Därefter börjar arbetet med att få i gång en skidlift och slutligen ska en bra snökanon kunna komma i gång.

Men är det inte svårt att tänka på skidor och vinter under dessa sista sommardagar?

– Nej, tiden går fort och framåt hösten börjar vinterkänslan komma för alla skidåkare. Vi vill ut. Vi längtar.

Om allt går enligt planerna får hans klubb en ny skidbacke att längta till – Vedbobacken, Västerås lilla Val-d’Isère vid Vallby. Eller ska den kallas Vallbysère?

Men åkarna får klara sig utan den gamla värme-stugan, som har hunnit rivas av kommunen.