Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rönnby förlorade mot bottenlag

Här är säsongens superskräll i elitserien: Bottenlaget Karlstad slog Svenska mästarna Rönnby på bortaplan. - Problemet är att vi gör för lite mål, säger lagkaptenen Karolina Widar.

Annons

Rönnby Tigers har fått en tung start på det nya året. I torsdags blev det förlust (2-4) mot Iksu och på lördagen svarade Rönnbyspelarna för säsongens bottennapp - hemmaförlust mot Karlstad med 3-5.

- Det såg inte alls bra ut. Vi vinner inga matcher på att göra två-tre mål. Vi måste sätta fem kassar åtminstone. Det har vi inte gjort på två matcher nu, säger Widar.

Vad beror det på att ni har så svårt med målskyttet?

- Mot Iksu bröt vi aldrig bollen tillräckligt snabbt. Varje gång vi gick till anfall var deras försvar samlat. Vi kom aldrig till. Mot Karlstad var taktiken att skjuta utifrån men bollen gick aldrig igenom.

Karlstad gjorde 1-0 efter fem minuters spel men Rönnby kvitterade omgående genom Alice Tonneman. Fem minuter senare återtog Karlstad ledningen.

Rönnby dominerade spelet och hade 17 skott i den första perioden men effektiviteten fanns aldrig där hos hemmaspelarna.

Spelet såg likadant ut i de två resterande perioderna. Rönnby pressade på men Karlstad försvarade sig starkt.

- Vi hängde inte med huvudena men det blev lite frustration när vi inte fick in bollen, säger Widar.

I sista perioden, vid ställningen 2-3, fick Rönnby först ett mål bortdömt för ojust spel och lite senare ytterligare ett mål bortdömt för offside i målgården.

- Vi det första borde dom blåsa av mycket tidigare. Lite efterhandskonstruktion känns det som. Det andra är svårt att säga något om. Jag såg inte riktigt vad som hände.

Rönnbys målskyttar: Alice Tonneman 2, Moa Schilström.

Annons