Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rönnby körde över Örebro

Åtta mål – av åtta olika målskyttar. Det blev resultatet i Rönnbys match mot Örebro.
– Jag är så otroligt stolt, säger tränaren Magnus Forslund.

Det var nog inte många som trodde att Rönnby Tigers skulle få särskilt svårt mot tabelljumbon Örebro i elit-serien. Men att de skulle vinna på det sätt de gjorde det var kanske mer oväntat.

Matchen var bara 3 minuter och 45 sekunder gammal när 17-åriga Tilda Flodell fick en fin passning av Sanna Scheer som hon förvaltade på bästa sätt och placerade in bakom Örebromålvakten.

Det var Flodells första mål i elitserien och efter matchen hyllades hon av sin tränare.

– Det är en jättecool tjej. Hon har dessutom riktigt bra handleder och spelar otroligt moget för att vara så ung. Henne kommer vi att få mycket nytta av, säger Magnus Forslund.

Under den första perioden hann Rönnby sedan göra både 0–2 och 0–3, och det såg ut som om det kunde rinna iväg ordentligt. Men i den andra perioden blev tjejerna lite för säkra, och slappnade av lite för mycket. Då blev det virrigt i försvaret och Örebro kunde reducera.

– Vi börjar slarva och fuska i varje situation och tummar på det vi sagt att vi ska göra. De ser det och det ger dem energi och sedan får de sitt mål på ett frislag, säger Forslund.

Då tog Rönnby en time out, och efter det gick det som tåget igen.

Redan två minuter senare satte Malin Hansen 1–5.

Rönnby, som spelade på tre hela femmor, sprang ifrån Örebro som bara spelade på två – och när matchen var över hade Rönnby bara släppt in ett mål medan det blivit åtta framåt – av åtta olika målskyttar.

– Det tycker jag är ett riktigt bra bevis på att vi har en enormt bra och bred trupp i år. Vi har många riktigt bra spelare, säger Forslund.

Under gårdagens match spelade Rönnby dessutom med en helt nykomponerad femma, som bara tränat ihop en gång, bestående av Malin Hansen, Sara Stålberg, Sanna Touminen, Tina Touminen och Rebecca Norman.

Ett bra drag, eftersom femman gjorde fyra mål och inte släppte in något bakåt.

– Jag är så stolt över alla tjejerna i dag, säger Magnus Forslund.