Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rönnby krossade Örebro

Tabelljumbon ställde inte till någras som helst problem för Rönnby Tigers på onsdagskvällen.

Inför onsdagens match varnade Rönnby för att tabelljumbon kunde ställa till mer problem än man trott. Det hade laget aldrig behövt oroa sig för.

Matchen var bara jämn i cirka fyra minuter. Sedan gjorde Sanna Touminen 1-0 och efter det blev det egentligen aldrig mer match.

Rönnby ägde spelet fullständigt och tillät knappt Närkelaget att komma in på offensiv planhalva. När den första perioden var färdigspelad ledde Rönnby redan med 7-1.

Den andra halvleken fortsatte precis likadant. Örebro skapade ingenting medan Rönnby visade upp överlägsen teknik, fart och passningsspel och fortsatte att göra mål. Kvällens gladaste målskytt var utan tvekan Sara Stålberg som gjorde tre mål och en assist.

-Det var riktigt skönt. Jag har liksom gått och väntat på att göra mål och det har gått mycket troll i det. Jag har skjutit en massa i stolpen och ribban och så men har inte fått till det på jättelänge. Så nu när det äntligen lossnade blev jag jätteglad, säger hon.

Den tredje perioden skiljde sig inte nämnvärt från de två tidigare. Rönnby fortsatte att ösa in mål och matchen slutade till slut 19-1.

-Skönt att vi gör så mycket mål och att vi kör på hela matchen. Annars när man drar ifrån så här är det lätt att man drar ner på tempot men det gjorde vi aldrig. Jag tror att vi har mycket hjälp av att vi kör så hårt på träningarna så vi gillar fart och därför spelar vi så även när matchbilden ser ut så här, säger Stålberg.