Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rönnby kryssade mot IKSU

Det blev ett spännande toppmöte i damernas elitserie i innebandy när Rönnby på söndagen tog emot tabellfyran IKSU.

Matchen gick i ett rasande tempo och IKSU inledde målskyttet tidigt i den första perioden när Josefina Eiremo efter en miss i Rönnbyförsvaret tilläts komma alldeles för ensam med Hanna Pettersson som inte hade en chans.

Ledningen höll sig dock inte länge utan två minuter senare kvitterade Mathilda By till 1-1.

Den andra perioden började precis som den första, med IKSU-mål. Rönnby hade under perioden lite svårare att hinna med och spelade inte alls med samma energi som i den första perioden.

Laget lyckades dock kvittera efter att Karolina Widar fått en straff efter en tilltrasslad situation, som hon satte hur säkert som helst.

Men annars handlade den andra perioden nästan bara om IKSU som lyckades sätta 2-3 i slutet av andra. Ledningen kunde dock ha varit betydligt större om det inte varit för storspelande Hanna Pettersson i Rönnbymålet.

I den tredje perioden kom Rönnby tillbaka allt mer och var på intensiv jakt efter en kvittering. Och med dryga minuten kvar att spela kom den när backen Rebecca Norman satte 3-3 efter en riktigt snygg pass av Alexandra Högberg.

Matchen gick till förlängning men där blev det inga mål och slutresultatet blev 3-3.

- Matchen var ungefär så som vi trodde och jag tycker båda lagen gjorde det bra så vi är nöjda med poängen, säger backen Sanna Scheer.