Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rönnby laddar– på guldrestaurangen

Rönnbyspelarna kallar det för sin guldrestaurang. På fredag kväll kommer laget återigen att finalladda med middag på La Cucaracha.
– Det ligger jättemycket psykologi i det här, säger tränaren Johan Kökeritz.

Rönnby vann SM-guld 2007. Dagen innan finalen i Globen laddade laget med att äta en mastig middag på tapasrestaurangen La Cucaracha på Södermalm.

Restaurangen har blivit ett populärt ställe för flera av spelarna och på fredag kommer laget att äta middag där – för att få en sån bra uppladdning som möjligt.

– Jag föreslog för tjejerna att vi skulle käka på La Cucaracha och de tyckte om idén. Jag gillar att upprepa sånt som har gått bra tidigare. Det ligger jättemycket psykologi i det här, säger Johan Kökeritz.

Och hela finalveckan är uppstyrd in i minsta detalj. Så här kommer träningarna att se ut inför finalen:

* Måndag – enbart fokus på tvåmålsspel.

* Tisdag – egen träning.

* Onsdag – mycket tvåmålsspel även här.

* Torsdag – lugnt pass. Nöta mycket boxplay och powerplay, plus straffträning.

– Det är lätt att spelarna blir för bekväma så vi kommer att satsa väldigt mycket på att få upp tempot under veckan. Det är viktigt att vi har med oss det inför matchen. Vi har ju vilat lite längre än våra motståndare.

På fredag klockan elva går bussen mot Stockholm. På eftermiddagen kommer delar av laget att vara på medieträff medan de andra har någon sorts aktivitet, förmodligen en cykelutflykt.

– Vi ska bara ta det lugnt på fredagen och sedan avsluta med middag på La Cucaracha. Det är oerhört viktigt att tjejerna äter mycket för att ha maximal ork under matchen, säger Kökeritz.

Har du bestämt dig för om ni startar på två eller tre kedjor?

– Vi kommer att börja på tre. Just nu har vi ingen ledande kedja. Förstakedjan har inte riktigt fått det att stämma.

I kväll avgörs det om vilka Rönnby får möta i finalen – Iksu eller Endre.

Kökeritz tror att det blir Umeålaget.

– Fördelen av hemmaplan avgör. Endre har inte varit i närheten av att vinna på bortaplan. Dessutom möter vi helst Iksu, där vet vi exakt vad vi får.