Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rönnby möter Falun i semi

Iksu valde Endre. Därmed får Rönnby möta Falun i semifinal.

– Det känns lite bättre med Falun, säger lagkaptenen Karolina Widar.

Både Rönnby och Iksu vann sina kvartsfinaler i tre raka matcher. Däremot gick de två övriga till fem matcher. Endre slog ut Mora med 6–5 i den avgörande matchen och Falun vann mot Balrog med 4–3 efter förlängning.

– För oss känns det lite bättre att möta Falun. Vi har ju haft svårt mot Endre tidigare i slutspelet. Det här ska bli grymt kul. Vi är oerhört spelsugna då vi har vilat ett bra tag nu, säger Karolina Widar.

Iksu har haft lätt mot Endre och inte tappat några poäng under säsongen – och just därför valde Umeålaget Endre.

Även Rönnby har pluspoäng på sin semifinalmotståndare. Senast vann Rönnby med 6–2 i Falun och i höstens hemmamöte blev det 3–3.

– Rent statistiskt har vi haft lite lättare mot Falun jämfört med Endre. Vi måste hålla extra koll på Sara Kristoffersson. Henne får man inte ge något utrymme. Vi måste alltid ha en spelare som är nära henne, säger Widar.

Är du förvånad över att Iksu valde Endre?

– Både och. Förra året åkte de ju ut mot Falun så man kan förstå att de inte ville möta dem igen.

Ni har fått extra vila medan Falun spelat fem tuffa matcher, hur betydelsefullt är det för er?

– Klart att det påverkar en hel del. Falun har spelat hårt på två femmor och borde vara lite tröttare i benen. Vi känner oss grymt utvilade och bara längtar tills att komma i gång igen.

Rönnby tränar lätt under lördag eftermiddag och vilar helt på söndag. Så ser upplägget ut inför måndagens semifinal.

– Nu kan man börja ladda på riktigt. Det har varit lite svårt att gjort det tidigare då man inte vetat vilket lag vi skulle möta.