Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rönnby nära semifinal

Rönnby tappade en 4-1-ledning mot Djurgården. Men de regerande mästarna kom tillbaka och Alice Tonneman avgjorde inför 534 personer i Kristiansborgshallen.
- Nu ska vi fan åka till Eriksdalshallen och avgöra det här, säger forwarden Malin Wikström.

Rönnby chockstartade matchen och tog ledningen med 3-0 redan efter 4.32.

Alice Tonneman inledde målskyttet redan efter 17 sekunder framspelad av giganten Karolina Widar.

Och innan matchens första minut var över hann Malin Wikström lura DIF-försvaret och sätta 2-0 bakom en skakad DIF-keeper Linnea Bergman.

När publiken inte trodde att Rönnby kunde få en bättre start kom 3-0. Forwarden Mathilda By bjöd på en skön dragning och hängde in ett välplacerat dragskott bakom Bergman.

Men innebandy vore inte den sporten den är om matchen inte svängde. Djurgården kom tillbaka.

- Vi började bra med 3-0, för bra nästan. Jag förstod att de skulle komma tillbaka. Det är ett bra lag, säger tränaren Pelle Alvin.

Precis som kvartsfinal 1 utvecklades returmötet i ”K-borg” till en fajt av rang.

DIF stod för ett par snygga reduceringar och 9.35 in på andra perioden kvitterade bortalagets bästa spelare Hermine Dahlerus till 4-4.

- Det är otroligt små marginaler i den här serien, säger Alvin.

Tredje perioden var grymt spännande. Djurgården hade sina lägen – och Rönnby sina.

Till slut avgjorde ett riktigt ”grismål”. Efter två returer hamnade bollen hos Alice Tonneman som satte sitt andra mål för kvällen och avgjorde till 2-1 i matcher för Tigers.

- Det finns verkligen inget roligare än det här. Hela matchen var så himla kul och att sen få avgöra … det är det bästa som finns, säger den nyblivna landslagsforwarden Tonneman.

Nu är Rönnby en match från semifinal.

- Vi har en livlina hemma också sen så att all press är på dom. De måste vinna för att vara kvar i den här serien, säger Pelle Alvin.

2-0-målskytten Malin Wikström:

- Jag tror stenhårt på oss. Det har jag trott ända sedan vi gick in i den här serien. Sen på vilket sätt spelar ingen roll, men nu ska vi fan åka till Eriksdalshallen och ta hem sista matchen och göra punkt för det här.

Du tror att ni kan slå DIF på bortaplan?

- Absolut. Vi var inte bra förra matchen. De har hållit en jämn nivå alla matcher och om vi bara lägger i en högre växel så ska vi ta hem det här.

534 personer innebär bra tryck i Kristiansborgshallen. Det hyllades av Rönnbytränaren.

- Det var ett jäkla tryck. Kul som satan, säger Pelle Alvin.

Kvartsfinal 4 spelas på söndag i Eriksdalshallen.