Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rönnby torskade mot Sala

Elitserielaget Rönnby Tigers mötte division 1-klubben Sala Silverstaden i en träningsmatch i Avesta på lördagen. Rönnbytränaren Pelle Alvin konstaterar krasst:
– Motivation slår klass.

4–6 slutade mötet – efter bland annat fyra mål av Salaförvärvet Madelene Backlund.

Det regerande mästarlaget Rönnby ställde upp till spel utan flera av sina landslagsmeriterade klasspelare – Karolina Widar, Sanna Touminen och Sanna Scheer var till exempel engagerade i sponsoraktiviteter.

Med tre veckor kvar till seriepremiären hemma mot Dalen ligger också fokus på annat än resultat.

– Vi testar runt lite på spelare, alla får en möjlighet att visa upp sig. Vi har inga färdiga formationer än, säger Pelle Alvin.

Vad var det som inte fungerade mot Sala?

– Allt. Vi gör ingen bra match helt enkelt.

I morgon väntar nytt träningsmotstånd från division I för Rönnby, Köpings IBF.

– Det är bra för oss att få möta de här lagen. Och perfekt att förlora nu, det gör att vi får en tankeställare, säger Pelle Alvin.

Desto roligare lördag hade Sala Silverstadens nytillskott Madelene Backlund. Hon hittade rätt direkt i sin nya omgivning.

– Ja, det blev fyra mål, säger hon. Det var kul, lite nervöst före eftersom jag inte spelat match sedan i mars. Det blev ju ingra träningsmatcher med VIB när situationen var som den var.

Madelene placerades först i en kedja med Malin Johansson och Frida Lantz.

– Frida har jag spelat med i SM (för distriktslagslag, red anm.). Vi saknade några spelare och efter att Malin skadade sig fick vi gå runt på de som var med, så jag spelade typ med alla.

Sala Silverstaden saknade två av sina tongivande spelare, Helena Lundqvist och Heléne Johansson.