Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rönnbykaptenen mållös efter fem matcher

Widar talar ut om den tunga säsongsstarten – och avslöjar att hon ska spela back i morgon.
 – Klart man tänker en hel del på måltorkan. Man är ju van vid att producera, säger hon.

Rönnby har börjat säsongen riktigt bra och toppar elitserien efter fem matcher. Dock kanske bara tillfälligt då toppkonkurrenterna har en match mindre spelad.

Flera av spelarna har höjt sig jämfört med förra säsongen och producerat mer.

En som inte har gått lika bra är lagets kapten Karolina Widar.

Under åren har man varit van vid att se henne i toppen av poängligan men efter fem matcher har det bara blivit tre assist.

– Jag vet inte om jag har börjat så här dåligt någon säsong. Det brukar ju trilla in mål och assist lite titt som tätt, säger Karolina Widar.

Du måste vara förvånad att det har gått så trögt?

– Jag vet inte, lite kanske. Jag känner mig jättepigg och fräsch i kroppen och spelet har känts bra. Det gäller att hitta rätta känslan och få det att funka i formationen. Nu har vi ändrat om lite i kedjorna på slutet, säger Widar.

Funderar du mycket kring måltorkan?

– Klart man tänker på det. Man är ju van vid att producera. Spelet har känts bra men jag tycker inte att jag har kommit till så många bra lägen. Det är bara att jobba på och kämpa så lossnar det.

Är du mycket besviken på ditt skrala poäng-facit?

– Vet inte om jag är besviken. Jag har spelat hyfsat bra men det är konstigt att jag inte har fått ut allt.

Widar var nära att hitta rätt mot Örebro i onsdags men Rönnbys 6–1-mål dömdes som självmål.

– Deras back sköt bollen på mig, och sen studsade den tillbaka på henne och in i mål. Så det var väl bara ett halvt mål, säger Widar.

Mot slutet av vårt samtal avslöjar Widar att hon kommer att spela back mot Karlstad i morgon.

Katarina Tuominen har problem med en ljumske och Hillevi Carlsson är bortrest med jobbet. Då får Rönnbycentern ta ett kliv ner i banan.

– Det blev så för att vi ska kunna fortsätta att spela på tre femmor. Det ska bli kul och det känns spännande. Man får ha mer boll som back och delta mycket i uppspelen, vilket känns utvecklande.

Du kanske avslutar karriären som back?

– Haha ja, det brukar väl gå lite bakåt mot karriärens slut, säger Karolina Widar och garvar.