Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rönnbytränaren avgår

Här är Rönnby Tigers chockbesked. VLT.se kan avslöja att tränaren Pelle Alvin avgår.
- Jag har inte mått bra, säger han.

Pelle Alvin tog över laget efter guldtränaren Johan Kökeritz inför säsongen.

Efter en suverän höst gick det knackigare på hösten men Rönnby pressade ändå den blivande SM-guldmedaljören Djurgården i kvartsfinalen.

- Det har varit en väldigt tuff säsong med mycket skador och sjukdomar. Jag har blivit tvungen att pusha på 92-tjejerna så att de kunde utvecklas väldigt fort och det har gått bra. Vi pressade trots allt blivande SM-guldvinnarna till en femte och avgörande match, säger Alvin.

Direkt efter säsongen deklarerade Rönnbytränaren att han var beredd att fullfölja sitt andra år på kontraktet. Men nu kan VLT avslöja att det inte blir så.

Alvin hoppar av sitt uppdrag.

- Det känns väldigt tråkigt, men hälsan har inte varit så bra. Jag har fått signaler från kroppen under säsongen att det har blivit för mycket och nu måste jag lyssna på dom. Man har bara en kropp och hälsan är inget man leker med.

Han fortsätter:

- Jag är den typen av person som måste gå in med 110 procent i allt jag gör och kan jag inte göra det så kliver jag av. Och nu var det bra tidpunkt också, jag ville inte chansa och köra och sedan behöva kliva av mitt i en säsong. Det ansvaret hade jag inför spelarna och övriga klubben – jag ville inte att de skulle behöva hitta en nödlösning mitt i säsongen om det inte fungerade för mig.

Det handlar inte om något missnöje från spelartruppen?- Nej, det gör det inte. Sen är jag väl säkert inte poppis bland alla, men det får tjejerna svara för.

Efter flera framgångsrika tränarsäsonger i VIB och nu senast i Rönnby så väljer Alvin att ta ett sabbatsår från innebandyn.

Men karriären är inte över.

- Jag vill träna ett lag igen i framtiden. Det är jätteroligt och det jag brinner för. Jag ska ta ett sabbatsår nu och förhoppningsvis börja må bättre och så får jag se vad som dyker upp i framtiden.

Vad tror du om Rönnbys framtid?- Den ser väldigt ljus ut. Flera tongivande spelare kommer tillbaka från skador och de unga hade en bra utveckling i år samtidigt som sportgruppen jobbar på några nyförvärv. Jag själv kände att nästa säsong skulle bli säsongen där allt hårda arbete bar frukt och att laget hade mycket kvar att ge.