Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rörmokare anklagas för att ha gjort så att vattnet smakade svavel

Dricksvattnet skulle bli bättre men började istället smaka salt och svavel menar Hebykvinnan. Nu ska rörmokaren betala henne nästan 40 000 kronor för den misslyckade installationen av ett reningsverk.

Efter problem med vattnet i sin brunn anlitade Hebykvinnan en rörmokare hösten 2015 för att installera en reningsanläggning. Enligt kvinnan garanterade rörmokaren från Västerås att dricksvattnet skulle bli klarare, vilket till en början verkade vara fallet. I början av 2016 upptäckte kvinnan att vattenkvaliteten återigen var lika dålig som tidigare och att vattnet nu fått en smak av salt och svavel.

För prenumeranter och pluskunder [+]: Polisen om rififikuppen mot Willys – larmet var aktiverat men utlöstes aldrig: "Högst anmärkningsvärt"

Utan framgång försökte hon få rörmokaren att åtgärda felet och krävde därför våren 2017 att anläggningen skulle tas bort.

När hon då inte fick något svar av rörmokaren anmälde hon honom och företaget bakom anläggningen till Allmänna reklamationsnämnden, ARN.

Företaget som tillhandahåller reningsanläggningen frias av ARN. Eftersom rörmokaren inte lämnat något svar till nämnden om sin sida av saken går ARN på kvinnans ord och menar att mannen ska betala tillbaka de 37 000 kronorna.

För prenumeranter och pluskunder [+]: Heby kan få nytt äldreboende – behöver utöka med 20-tal platser

Se också: TV: Stefan Löfven i sitt jultal: ”Grovt kriminella ska bort från våra gator och torg”