Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rosenberg ny tränare i Syrianska

Det blev som VLT avslöjade i lördags. Michael Rosenberg återvänder till Syrianska IF som tränare.

Det är slut på Syrianskas tränarjakt. För den här gången.

Under söndagen spelade Syrianska träningsmatch mot Arameiska Syrianska Botkyrka IF på Swedbank Park.

Ledde laget gjorde klubbens nye målvaktstränare – Bengt ”Bobben” Lydeborn.

På läktaren satt två tränare som strax efter slutsignalen satte penna till papper på ett kontrakt som sträcker sig hösten ut med option på ytterligare två år.

Rosenberg kommer från och med måndag att träna Syrianska tillsammans med Kianoosh Mostaghimi. De avgick tillsammans som tränare för just Arameiska Syrianska Botkyrka IF efter vårsäsongen.

Rosenberg tilldelas det svåra uppdraget att försöka prestera lika bra som han gjorde förra hösten då Syrianska länge utmanade Sirius om en kvalplats till superettan.

- Det finns inget som säger att det kommer gå lika bra den här gången, men vi kommer att göra vårt bästa. Det här känns ganska spännande, säger Rosenberg.

Denna korta analys gav han efter de rödgulas träningsmatch under söndagen:

- Vi upptäckte dels brister som vi verkligen måste ta tag i, men också positiva bitar som vi vill förbättra och utveckla.

Som vadå?

- Det kommer du att få märka av längre fram.

Vad kommer att förändras med dig som tränare?

- Förhoppningsvis kommer vi bli mer organiserade. Vi vill spela en offensiv fotboll men det måste fungera bakåt också. Det krävs en hel del arbete och det måste vi vara beredda på. Vi vill vara ett lag som fungerar i båda riktningarna.

Rosenberg blir alltså huvudtränare men assisterande Mostaghimi, som tidigare varit assisterande i det iranska fotbollslandslaget, kommer att ha mycket ansvar.

- Vi delar väldigt mycket på det. Vi är ju ett ledarteam och tar hjälp av varandra när det gäller allt, säger Rosenberg.

Mostaghimi:

- Det kändes jättekul när Micke frågade om jag ville följa med till Syrianska. Jag gillar Micke som person och tränare och vi kompletterar varandra väldigt bra, Vi har samma fotbollsfilosofi och nära idéer.

Sportchefen Zeki Turan om den nya tränarduon:

- Nu är allt officiellt och vi kommer att presentera de nya tränarna för truppen i morgon (under måndagen) samtidigt som de kommer få köra sin första träning med laget. Det känns riktigt bra det här och Micke har varit vårt förstaval när vi letat tränare.