Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rosor blev en dyr affär

Ett erbjudande om rosor blev en dyr affär för en kvinna i Västerås.
För att vara snäll tog kvinnan fram plånboken och letade fram lite pengar. Då passade två kvinnor på att stjäla 1 500 kronor.

Det var vid Vasaparken i Västerås som kvinnan blev erbjuden en ros av två utländska damer som sedan sträckte fram handen. Damerna visade också upp en lapp om ett sjukt barn och fick 50 kronor men de ville ha mer pengar.

Kvinnan letade därför i plånboken efter ett par hundralappar. Det hela slutade med att de tog två 500-kronorssedlar och gick därifrån.

Strax efter kom ytterligare en dam med rosor som på dålig svenska förklarade ”inte samma” vilket kvinnan uppfattade som att de inte var tillsammans. Damen hade ett barn med sig och förklarade på engelska att hon behövde pengar för att handla mat till barnet.

Kvinnan nekade flera gånger men när rosförsäljerskan gav sig inte. Då tog hon upp plånboken för att ge henne en 20 kronor. Rosdamen passade på att sno åt sig en 500-kronorssedel och gick då till de två andra blomsterdamerna.