Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rossana Dinamarca (V) ska skapa hip-hop kaos i protest mot SD-konferens

I samband med att Sverigedemokraterna ska hålla sin Kommun- och landstingskonferens i Västerås under helgen kommer Rossana Dinamarca (V) bjuda in till hip-hop kaos – för dem som inte gillar SD.

Annons

Rossana Dinamarca, riksdagsledamot och utbildningspolitisk talesperson för Vänsterpartiet.

Som VLT tidigare berättat kommer Klubb Ritmo med Sandrito gästas av Rossana Dinamarca på Folkets i Västerås på lördag, den 29 oktober. Mycket fest och klubbkänsla utlovas.

Nu berättar riksdagsledamoten att det även kommer att bjudas på "hip hop-kaos".

– Det är en reaktion mot att SD föreslår att "stoppa spridningen av hip hop". Det är inte första gången som partiet vill se inskränkningar av demokratin och censur av vissa kulturyttringar, säger hon.

Hon menar att även om spelningen har varit planerad ett tag och att det var en tillfällighet att det sammanstrålade med att Sverigedemokraterna har sin Kommun- och landstingskonferens på Aros Congress Center i Västerås, så är det "ett perfekt tillfälle att visa på ett motstånd".

– Om man inte är den som går på motdemonstrationer kan det kännas bättre att gå till klubb. Det erbjuder ett tryggt rum för personer, som mig själv, som inte tycker det känns så skönt att röra sig i stan när det är massor av Sverigedemokrater där.

Hon fortsätter:

– Jag har sedan 1990-talet haft en speciell kärlek till Västerås. Då var det mycket Looptroop som lockade men nu har staden gång på gång lyft fram både graffiti och hip hop – vilket jag tycker väldigt mycket om.

...................................................

Nu har VLT:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare- och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte attladda ned/uppdatera VLT:s nya app här.

Läs även: Rossana Dinamarca lirar plattor i Västerås

Annons