Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rudbeck vann SM-silver i trippelboll

Rudbeckianskas skollag i trippelboll spelade hem silvermedaljerna när finalspelet i SM i trippelboll avgjordes på tisdagen.

Annons

Så här berättar Peo Olsson, fritidsledare på Rudbeck, om silverfajten:

”Trippelboll är en sport där man spelar innefotboll, innebandy och volleyboll. Lagen är mixade och det sammanlagda resultatet i de tre sporterna räknas ihop.

I den första matchen besegrade Rudbecks IF laget från Storuman med 47-25. Norrlänningarna fick sedan stryk mot det tredje laget i finalspelet, Upplands-Brogymnasiet, med 31-13. Därmed var det klart för en direkt avgörande match om SM guldet mellan Rudbeck och Upplands-Bro.

Rudbeck började bäst och ledde efter fotbollen med 6-3. I innebandyn vann dock Upplands-Bro med 4-2 och ställningen inför den avslutande volleybollmatchen var 8-7 till Rudbeck. I volleybollen var Rudbecks lag lite för svagt och man förlorade den med 19-11 vilket betydde att Upplands-Bro vann finalmatchen med sammanlagt 26-19.

Mikkiz Koskijev och Simon Johansson fick pris som mest värdefulla spelare i Rudbeck.”