Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rudbeck vann SM-silver i trippelboll

Rudbeckianskas skollag i trippelboll spelade hem silvermedaljerna när finalspelet i SM i trippelboll avgjordes på tisdagen.

Så här berättar Peo Olsson, fritidsledare på Rudbeck, om silverfajten:

”Trippelboll är en sport där man spelar innefotboll, innebandy och volleyboll. Lagen är mixade och det sammanlagda resultatet i de tre sporterna räknas ihop.

I den första matchen besegrade Rudbecks IF laget från Storuman med 47-25. Norrlänningarna fick sedan stryk mot det tredje laget i finalspelet, Upplands-Brogymnasiet, med 31-13. Därmed var det klart för en direkt avgörande match om SM guldet mellan Rudbeck och Upplands-Bro.

Rudbeck började bäst och ledde efter fotbollen med 6-3. I innebandyn vann dock Upplands-Bro med 4-2 och ställningen inför den avslutande volleybollmatchen var 8-7 till Rudbeck. I volleybollen var Rudbecks lag lite för svagt och man förlorade den med 19-11 vilket betydde att Upplands-Bro vann finalmatchen med sammanlagt 26-19.

Mikkiz Koskijev och Simon Johansson fick pris som mest värdefulla spelare i Rudbeck.”