Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rune Kaalhus: Region Västmanland tar springnota från primärvården

Västmanland i bottenträsket vad gäller ersättning till primärvård

Annons

Finansministern redovisar återigen i VLT 26 september hur många tiotals miljoner nuvarande regering satsar extra på sjukvården nu inför valåret 2018. Hon får gärna ta en prat med Västmanlands regionråd som föredrar att ta en springnota och kräver att vi i primärvården ska utföra uppgifter utan att de betalar för dessa.

Den senaste i mängden av under- eller ofinansierade krav är ändrat hantering av utskrivningar från sjukhuset. Man räknar själv fram att detta ska kosta minst tio miljoner för oss att göra men då regionråden anger att de inte kan betala för detta så ska vi göra det utan ersättning.

När Region Västmanland enligt den senaste nationella sammanställningen redan ligger i bottenträsket avseende ersättningens storlek i förhållande till kraven så känns ministerns nöjdhet med tingens tillstånd milt sagt obefogad.

Rune Kaalhus

ordförande Västmanland distriktsläkarförening

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel