Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rune Lindgren: Uppskattat besked om Sinfoniettan

Den 18 juni infördes i VLT min debattartikel på kultursidan om att Västerås Sinfonietta borde vara en heltidsorkester. Kommunfullmäktige skulle ha sin budget-debatt den 22 juni och därför tog jag plats på åhörarläktaren.

Efter tre timmars fördröjning kom så debatten som rörde kultur-, idrott och fritidsnämnden igång och jag var ensam kvar på läktaren. Efter ett 15-tal inlägg, där många lovord för Sinfoniettan framfördes, bland annat som en värdefull tillgång för Västerås, kunde man klart se att det är den nuvarande majoriteten som är för och alliansen emot.

Debatten kom sedan mer att handla om vem som gjort/inte gjort rätt i kommunstyrelsens förhandling om budgeten. Då tog Ulla Persson (S) till orda, irriterad av dessa inlägg, med ett klart besked; ”det kommer ett förslag nästa år på 3 miljoner”.

Lars Kallsäbys replik var ”då försvinner den regionala samverkan”. Kallsäby har haft och har sin egen agenda och den har inte varit att arbeta för en Västerås Sinfonietta på heltid, vilket Hans G Erikson också skrev om på kultursidan den 12 augusti.

Som politiskt oberoende observatör vill jag offentliggöra Ulla Perssons löfte, eftersom det inte står i protokollet. Det var ett klart besked som kommer att uppskattas av många.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel