Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rutavdragspengarna kan användas bättre

Bo C Pettersson har 30 mars den fantastiska åsikten att bidrag till en viss bransch som hushållsnära tjänster inte berövar den offentliga sektorn finansiella resurser. Varje sunt tänkande människa inser att yrkade rut-avdrag på 720 miljoner minskar de offentliga resurserna med detta belopp. Pengarna skulle kunnat användas tillangelägnare behov som mer personal i förskolan, skolan, äldreomsorgen och sjukvården.

Beräkningar kommer fram till att det skulle ge 5.300 fler offentliga jobb mot de knappt 2.000 nya rotjobb som rut-avdraget kanske bidragit till. Vi blir inte rikare av att tvätta varandras skjortor eller städa varandras lägenheter. Det behövs i dag fler jobb inom såväl industrin som den mer kvalificerade tjänstesektorn. Då är det inte rationellt att slösa bort skattepengar genom subventioner till privata tjänster till dem som har råd att betala själva och som inte genererar någon tillväxt att betala de mer krävande satsningarna med.

Roland Sundgren (S)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel