Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rutinerade metallare till Sigurdsgatan

Hårdrocksbandet The Haunted bärgade i år nomineringar till såväl Grammispriset som P3 Guld och Manifestgalan – och i morgon, fredag kommer de till Västerås för ännu en spelning på Sigurdsgatan 25.

The Haunted är en långkörare i svensk hårdrockshistoria, med en lång rad spelningar världen över sedan starten 1996. Bandet har haft ett givet scenutrymme vid Peace Love, Storsjöyran och Sweden Rock och räknas som ett av landets bästa metalband.

– Men vi är lite svåra att genrebestämma, säger basisten Jonas Björler.

– Visst spelar vi aggressiv metal, men vi är inte rädda för att ta in nya element och influenser, som 1970-talshårdrock, jazz och blues.

Metallica, Slayer och de andra tidiga metalbanden var inspirationskällor under ungdomsåren, berättar han:

– Man var ju imponerad av dem och det var väl tack vare dem jag började spela hårdare musik. Annars är Rainbow, Deep Purple och Black Sabbath några av mina personliga favoriter.

Cd:n The Haunted made me do IT är en av storsäljarna i samlingen av totalt tio cd-skivor och två dvd. Senaste cd:n, The Haunted Unseen, kom i fjol.

Men tiderna hårdnar för skivutgivning:

– Visst kommer det yngre efterföljare hela tiden – men det blir svårare och svårare för nya band att etablera sig och få skivkontrakt, noterar Jonas Björler.

– Och då blir det ett Moment 22 – det är ju ingen idé att turnera om ingen hört musiken innan.

The Haunted är även inbokade vid Metallsvenskan i Örebro 25–26 maj, alltså den årliga fotbollsturneringen som kombineras med en hårdrocksfestival.

Metalkvällen på Sigurdsgatan inleds med Västeråsbandet The Drake Equation.

Detta händer

Vad: The Haunted

När: Fredag kväll

Var: Sigurdsgatan 25