Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ryanair slutar flyga till Gran Canaria

Ryanair slutar att flyga mellan Västerås och Gran Canaria tidigare än planerat. Anledningen är ekonomin.

 Långa flygresor lönar sig sämre för flygbolaget som mer än andra gjort sig kända för att hålla i den egna plånboken, trafiken på medeldistans till Gran Canaria var ett försök.

– Bokningsläget har varit hyfsat, men den här typen av resor lönar sig sämre för Ryanair, säger Västerås Flygplats vd Mikael Nilsson och förklarar:

– Ryanairs affärsidé går ut på att under ett trafikdygn kunna flyga med så många passagerare som möjligt. Flyger man rutter som tar två-två och en halv timme så hinner du ta fler passagerare än om du flyger de fem timmar som det tar mellan Västerås och Gran Canaria.

Sista planet Västerås-Gran Canaria och tillbaka går den 9 januari. Enligt Ryanair kommer de passagerare som bokat senare än så och få sina resor inställda att få full återbetalning, de har eller kommer att kontaktas av bolaget.

För flygplatsens ekonomi spelar frånvaron av plan till Gran Canaria ingen större roll:

– Vi har inte budgeterat för de här turerna. När vi fick reda på dem visste vi att de var på försök och vi sade ”Vi får se hur det går”. Under vintern har vi ändå en lägre basbemanning som vi vid behov ökar ut med mertid. Men det är synd att folk inte upptäckt hur billigt det var att resa med Ryanair och boka hotell separat.