Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rydberg förlänger med Tillberga

Mattias Rydberg har bestämt sig. Det blir TB Västerås i två säsonger till.
– Lite av en revansch för mig, säger forwarden.

Nykomlingen i elitserien, Gais, har hört av sig men annars har det varit tyst. Inte alls som efter tidigare säsonger då flera klubbar varit intresserade under silly season.

– Kändes kul att någon klubb hörde av sig efter det jag gjorde i år, men det var aldrig aktuellt med något annat, säger han.

Förra säsongen blev inte som han tänkt sig. Försäsongen gick bra men när elitserien började kom svackan.

– Jobbigt, hade den värsta svackan sedan jag blev senior. Det var inte kul, men man kan inte hänga dit 30 varje säsong, säger Rydberg som slutade på för honom blygsamma 14 mål.

Tanken är att han ska jobba mer med det mentala – och det ska han få hjälp med av klubben.

– Kan vara bra att prata med någon om det går dåligt och som inte är tränare. Har höga krav på mig själv och får väl helt enkelt släppa lite på dem, säger 25-åringen.

TB hade hoppats på att knyta till sig ytterligare en målfarlig forward i Örebro SK:s Lars Buskqvist, men det sprack för några veckor sedan.

– Det var i stort sett i hamn, men han ändrade sig och stannar i ÖSK. Så är det, ingenting är klart förrän det är klart, säger sportchefen Peder Lönn.

En annan spelare som TB hoppas på är förre VSK-aren Pierre Roos. Siriusförsvararen kan vara på väg hem till Västerås igen.

– Han pratar med Sirius men om det inte blir någon förlängning där så ska vi jobba hårt på honom. En perfekt spelare att ha i vår förening, säger Lönn.

TB har ytterligare ett par namn på gång, men Lönn säger att det är svårt att få napp.

– Hela Bandysverige har problem med ekonomin och vi är inget undantag. Det är inte lätt att få spelare att flytta, det ska ordnas med jobb och bostad, ibland arbete för två personer, säger han

Ett par spelare lämnar TB, bland andra försvararen Johnny Johansson.

– Som det är nu kommer vi inte överens om en fortsättning, säger Lönn.

Även Calle Juhlin, som satsar på sitt arbete som mäklare, och Patrik Berggren slutar i A-truppen. Johan Kruse flyttar tillbaka till Falun efter en elitseriesäsong i TB den här sejouren.