Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rysarfinal i ponnyallsvenskan

Bra hoppning, högt uppsatta mål och lite finalnerver. Det räckte till silver för Skästa RC i lag-SM i ponnyallsvenskan.

Skästa RC:s ponnyryttare har ridit bra hela säsongen. I söndags vad det dags för den stora SM-finalen på Strömsholm och Skästa imponerade.

Medan många andra lag hade problem med den tekniskt kluriga banan gjorde Skästaryttarna det mesta rätt och tog sig enkelt vidare som ett av sex lag till den andra omgången, bland annat efter två felfria ritter av Amanda Anger och Alexander Sandbring.

Även i den andra omgången red Skästaryttarna bra och när poängen räknades ihop stod det klart att det skulle krävas omhoppning mellan Skästa och Skånelaget Ranarp för att kunna kora en vinnare.

Men i omhoppningen vände turen för Västeråsklubben. Plötsligt kom rivningarna och Skästa fick se sig slagna.

– Det är nerverna som ställer till det för oss i dag. Ryttare som annars är hur säkra som helst kan rida bort sig bara för att de vill för mycket. Men det är sånt som händer och vi är jättenöjda. Vår förhoppning var att vara bättre än i fjol när vi kom trea, säger lagledaren Lena Kamensky.

Någon som helst besvikelse gick inte att se hos någon av de fyra lagmedlemmarna.

– Nej, absolut inte. Det var väldigt kul att gå ut där och rida i dag, och den här lagtävlingen är alltid rolig att rida. Vi var inte beredda på att det skulle gå till omhoppning så vi blev lite stressade, säger Erika Bergqvist.

Den fjärde ryttaren i laget var Sandra Nilsson.