Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S+C: Hoppas att den nya Frösåkersvägen kan börja byggas snart

Frågan om att bygga en ny väg från Irsta till Frösåker via Gäddeholm och Harkie har dragits i långbänk. Vi är många som länge harförsökt hitta en lösning som möjliggör att vägen kommer till stånd. Motståndarna säger att det är för dyrt, onödigt och att det finns andra vägar som är viktigare att prioritera.

Vi menar att det nu är dags att prioritera de boende i Gäddeholm och på Kärrbo-landet. Det är en konsekvens av tidigare fattade beslut om utvecklingen av byggandet i området. Det är också en nödvändighet för att göra vägen säkrare.

Vägen som finns i dag är smal, slingrig och farlig. Boende menar att en svår olycka kan hända när som helst. Byggtrafik och andra stora fordon trängs med persontrafiken. Vägen är osäker, inte minst för de många barn som far till eller från förskola eller skola.

Många västeråsare vill bygga och bo i Gäddeholm, Fröholmen, Harkie och Lybeck. Ännu fler västeråsare skulle redan göra det bara det hade funnits en acceptabel väg till dessa områden.

De aktuella områdena måste få en ärlig chans att växa och utvecklas på ett positivt sätt genom en fungerande infrastruktur. Även en gång- och cykelväg ska beaktas när vägbygget genomförs.

Därför är vi glada för överenskommelsen mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Centerpartiet om att bygga en ny väg från Irsta till Frösåker via Gäddeholm och Harkie. Vi hade hoppats på beslut redan vid fullmäktige i november, men andra partier återremitterade frågan.

När beslutet är fattat kan den nya Frösåkersvägen börja byggas med målsättningen att hela den nya vägen ska vara klar 2015.

Nu får vi och alla i det aktuella området avvakta det definitiva beslutet. Vi hoppas förstås att fullmäktige, då ärendet kommer upp igen, står fast vid att äntligen satsa på den nya Frösåkersvägen.

Det är ett beslut som kommer att ha stor bety-delse för många människor utmed vägsträckningen. Den nya Frösåkersvägen gör det helt enkelt möjligt för flera västeråsare att förverkliga sina drömmar om att bo permanent eller på fritiden i det här området.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel