Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S i Sura: En röst på oss är en röst på framtidssatsningar

De borgerliga partierna i Surahammar är upprörda över att Socialdemokaterna haft makten i många år. De menar att vi gått från ett brukssamhälle till ett modernt samhälle med nya ambitioner.

Det stämmer precis, och det är vi socialdemokrater som har lett utvecklingen. Vi tänker inte be om ursäkt för att Suraborna i öppna, fria val röstat fram oss.

De borgerliga har alltid stått på sidan om och varit passiva, också de senaste fyra åren Inga egna budgetar har lagts, och om man någon gång kommer med förslag, har man inga idéer om hur det ska betalas.

Det är inte seriöst, och det har kloka väljare i Surahammar genomskådat i alla år.

Får vi förnyat förtroende kommer äldreomsorgen att vara ett prioriterat område. Vi vill erbjuda olika boendeformer utifrån de äldres behov och önskemål.

Vi socialdemokrater satsar på skolan, många och utbildade lärare är ett par saker som gett resultat. Kommunens skolor placerar sig på tolfte plats i landet, och främst i länet i Lärarförbundets stora undersökning.

För att bli ännu bättre vill vi bland annat införa datorer i undervisningen från årskurs 4.

För att kommunen ska växa behövs bra kommunikationer och olika typer av bostäder. Bostäder på platser som lockar till boende. Vi kan i dag erbjuda sådana tomter i kommunens alla tätorter.

Under de senaste fem åren av Socialdemokratiskt styre har Surahammars kommun betalat av 78 miljoner kronor på kommunens lån. Dessutom har 13 miljoner kronor avsatts för framtida utgifter.

Oppositionen säger sig vilja ha en ekonomi i balans, men frågan är hur till exempel Centerpartiet har tänkt betala för den önskelista de gått ut med.

Skattesänkningar, ökade amorteringar och låne-stopp. Samtidigt en lång lista på kostnadskrävande förslag.

Vi socialdemokrater kommer att fortsätta föra en ansvarsfull ekonomisk politik.

En röst på Socialdemokraterna är en röst på framtidssatsningar, ekonomiskt ansvar och utveckling i takt med tiden!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel