Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S i Surahammar: Vi vågar satsa på framtiden

Jeanette Jinnestrand (FP) jämför det socialdemokratiska styret i Surahammar med enpartistaten Kina. Det är väl ändå att ta i. Vi förstår att det är frustrerande för högerpartierna i Surahammar att man aldrig haft makten.

Skillnaden mot Kina är självklart att vi vunnit fria, öppna och demokratiska val sedan 1921. Borgarna har inte fått väljarnas förtroende, så enkelt är det.

Jinnestrand fortsätter med en svartmålning av Surahammar i allmänhet och Socialdemokraterna i synnerhet. Så gott om konkreta, genomförbara förslag finns det inte, men förändring behövs minsann.

Folkpartiet jämför sig märkligt nog med Barack Obama. Lite väl magstarkt tycker vi, Obama beskylldes ju för att vara socialist i den politiska debatten i USA.

Oppositionen har inte röstat för lägre skatt, men tycker nu plötsligt att den är för hög. Oppositionen har inte lämnat ett alternativ till den budget vi föreslår, men nu när valet börjar närma sig så är det annat ljud i skällan. Oppositionen har haft fyra år på sig att presentera visionära förslag i fullmäktige, men från oppositionen är oftast tystnaden öron-bedövande.

Jinnestrand vill sätta bilden av ett visionärt Folkparti och ett stagnerande Socialdemokraterna. Inget kan vara mer felaktigt. Till exempel vill Folkpartiet förhala den största framtidssatsningen vi gjort på flera år. Det är investeringen i ett nytt sportcentrum i Surahammar. Vi vågar satsa på framtiden och gör vad vi kan för att kommunen ska bli ännu mer attraktiv.

Vi har fastställt vårt kommunala handlingsprogram för nästa mandatperiod. Vi har förslag för att locka fler invånare. Vi satsar på att renovera befintliga skolor, bygga ut äldreomsorgen, planera för nya bostäder, trygga och moderna, för alla skeenden i livet.

Vi visar att vi fortfarande är ett parti som präglas av framtidstro och visioner. Får vi dessutom en rödgrön regering så kommer ytterligare resurser att komma kommunerna till del så att vi kan fortsätta bygga välfärden stark.

Olle Thorellordförande för Socialdemokraterna i Surahammars kommun

Britt Inger Fröberg

ordförande för kommunstyrelsen i Surahammar

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel