Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S+Mp+V: Ett modernare och grönare Västerås

Västerås, är en möjligheternas stad – i en tid präglad av den osäkra ekonomiska återhämtningen, i en tid med ett akut behov av en grön omställning, och inte minst i en tid där det uppstår en starkare längtan efter trygghet i otrygga förändringar, inte bara hos de äldre, de vuxna, utan också hos de unga.

Ett modernt, klimatsmart och mångfaldigt näringsliv är inte bara viktigt för en stark och betryggande välfärd, utan det öppnar välbehövliga dörrar för våra ungdomar som hamnar i arbetslösheten i onödan och är på väg att tappa sin tillit till både sig själva och vårt samhälle.

Vi tre partier, i ett rödgrönt samarbete, ser stora möjligheter för Västerås att rida på framgångsvågorna med vårt tekniska kunnande och entreprenörsanda i en dynamisk strukturomvandling och i en grön omställning. Tillsammans vill vi rödgröna verka för att skapa ett Möjligheternas gröna Västerås.

Från vision till handling vill vi genom vårt samarbete värna ett öppet och positivt företagsklimat. Vi vill både förbättra kvaliteten, och bli mer delaktiga, i insatser som främjar såväl entreprenörskap som kooperativ och socialt företagande, inte minst inom framtidsbranscherna.

w Vi har kampen mot och förebyggandet av ungdomsarbetslösheten som vår högsta prioritet. Vi vill arbeta för både en effektivare ”matchning” och en långsiktig kompetensutveckling tillsammans med näringslivet, skolor och samhällsaktörer med starkare handlingskraft, större insatser och närmare samverkan.

w Medan vi arbetar och samverkar för att vidareutveckla Västerås profilområde inom automation och energiteknik, vill vi stimulera nya framtidsbranscher inom hälsoteknik och kreativa näringar som är viktiga för samspelet mellan natur och kultur, kvaliteten i hälsovården och ett ökat kunskapsinnehåll i företagandet.

w Vi vill förstärka den klimatsmarta ”hårda” infrastrukturen i Västerås och samtidigt bygger vi upp de ”mjuka” attraktionskrafterna, i synnerhet när det gäller skolor med god kvalitet och ett rikt kulturliv.

w Vi ska synliggöra Västerås som en möjligheternas gröna stad både på nationell nivå och inom Europa. Vi vill också lyfta blicken för en mer ambitiös internationaliseringsstrategi som kan skapa nya möjligheter för vårt näringsliv på den globala marknaden genom strategiskt nätverkande och fördjupad samverkan.

Vi har lärt oss genom finanskrisen att ett kunskapsbaserat och konkurrenskraftigt näringsliv är vår trygghet; de modiga och drivande innovatörerna och entreprenörerna ger oss nya jobb och en grön omställning ger oss nya möjligheter!

Med ett långsikt tänkande och aktiva handlingar vill vi väva samman vår vision med ett starkt entreprenörskap, företagande och en minskad ungdomsarbetslöshet som kärna för näringslivets utveckling.

Möjligheternas gröna Västerås kommer att vara en stad för både de stora och de små företagen; för både dem som jobbar med natur och de som jobbar med kultur; för både dem som finns i den privata och i den offentliga sektorn; för både de erfarna och för de unga – det är en modernare och grönare stad för oss alla!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel