Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S+MP+V: Vårt fokus för 2012 ligger på miljön

Så här i början på året vill vi rödgröna i tekniska nämnden i Västerås ta tillfället i akt att belysa några av de satsningar som vi gör i Västerås under 2012.

Prioriteringen från oss rödgröna är tydlig; större miljöfokus, vårda vår närmiljö, satsa på barn och unga, investera i bättre kollektivtrafik och i Västerås som en bättre cykelstad.

Som många cyklande västeråsare säker-ligen har märkt pågår våra satsningar för att bli en bättre cykelstad året om. Vi röjer slask och snö för att öka framkomligheten innan det fryser på, vi genomför trygghetsåtgärder i form av bättre belysning och röjning av sly längs med vägarna, vi åtgärdar felande länkar i cykelvägsnätet, vi anlägger nya cykelvägar samt utökar och förbättrar cykelparkeringarna.

Utöver detta inrättar vi ett cykelråd för bättre dialog med västeråsarna om just cykling allt för att bättre fokusera på fram-tidens klimatsmarta lösningar. Det ska vara enkelt att leva klimatsmart i Västerås.

När det gäller de största investeringarna under året går de till ombyggnationer inför starten av den nya kollektivtrafiksatsningen i Västerås. Vi anlägger tre rondeller, vid Skiljebo, Tunbytorp och vid Ringborren på Hälla, med god säkerhet för bilar, cyklar och fotgängare.

En annan stor investering är stranden på Lögarängen, som ska bli klar i sommar. Det görs även en storsatsning på nya lekparker på Bäckby och Bjurhovda och en betongpark för skejtare projekteras vid Lögarängen. Den ska vara klar 2013.

Det finns också ett stort behov av underhåll av våra stadsnära skogar samt av våra naturreservat och vandringsleder. Vi planerar till exempel att bygga fågeltorn efter nya cykelvägen till Gäddeholm, och cykelvägen på Björnön väntas vara klar 2013. Tillgängligheten till våra natur- och kulturområden. ökar därmed.

För att göra Västerås centrum mer attraktivt fortsätter ombyggnaden av GåCity. Kvarteret runt den nya filmstaden blir så gott som klart till våren. Dessutom jobbar vi med att göra entrén till city mer attraktiv genom omgestaltning av Kopparbergsvägen från Emausmotet till Cityringen. Där blir bättre gång- och cykelvägar, fler träd och ett vackrare gaturum.

Roligt är också att vi återinför en utökad medborgarsamverkan kring olika lokala trygghetsprojekt som plockats bort under förra mandatperioden.

Detta är bara ett axplock av allt som genomförs under 2012. Till sist, har du som medborgare synpunkter och förslag som kan förbättra vårt arbete är du välkommen att lämna dina synpunkter till oss. Vi välkomnar dina åsikter och idéer för ett vackert, tryggt och trevligt Västerås.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel