Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-styret förklarar krig mot villaägarna

Annons

Det är lätt att tro att Socialdemokraterna har ett horn i sidan till Västerås villaägare. Först föreslår den S-ledda regeringen en rejäl sänkning av ROT-avdraget, som kommer att göra det dyrare att renovera och bygga om sin villa.

Byggföretagen i Västmanland har enhälligt hävdat att det kommer att innebära att svartjobben ökar. Något som Socialdemokraterna med sina fackliga traditioner borde vilja göra allt för att motverka.

Därför är det märkligt att man förespråkar en sänkning av ROT-avdraget. Moderaterna vill behålla ROT, precis som vi lovade i valet.

Ett annat av våra vallöften var att inte höja priset för att kunna friköpa sin tomt. Vi moderater tycker inte att villaägare som skött om sin tomt under många år, och kanske sparat pengar för att kunna köpa loss den, plötsligt ska drabbas av en prishöjning på flera hundratusen kronor. En oro som vi delar med Villaägarnas riksförbund som starkt kritiserat förslaget att höja tomträttspriserna på VLT:s debattsida 27 april.

Fastighetsnämnden med MP och S i spetsen vill höja tomträttspriserna med motiveringen att fastighetsnämnden måste täcka upp för andra nämnders underskott. Men varför ska vanliga husägare i Hökåsen eller på Hamre tvingas betala för att andra S-politiker inte förmår hålla sina budgetar?

Moderaterna tycker att västeråsarna ska få en chans att köpa loss sin tomt till ett rimligt pris, och vi har reserverat oss mot förslaget att höja friköps-priserna.

Det gick vi till val på, och det är vad vi kommer att ta strid för när frågan kommer upp för beslut i kommunfullmäktige.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel