Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S+V+MP: Vi vill att Västerås ska vara en ledande skolstad

Vi har en sammanhållen politik för det livslånga lärande från förskolan till vuxenutbildning. Vi skapade en nämnd för förskolan och grundskolan för att vi vill prioritera upp förskolan och se den i ett sammanhang tillsammans med grundskolan.

Vi menar att förskolan och grundskolan hör ihop som pedagogiska verksamheter och därför ska vara i samma nämnd. Det är bästa sättet att organisera den politiska styrningen av förskolan och grundskolan utifrån ett barnperspektiv.

Lostelius frågar vilken framtidsbild vi har av skolan. Målet är att Västerås ska vara en ledande skolstad i Sverige och att vi ska flytta oss upp från bottenliga till topplacering i alla rankingar som görs av städer. Vägen dit är en satsning på skolans ledarskap och pedagogerna i skolan. Rektor ska ges förutsättningar att vara pedagogisk ledare och lärarna en del i den pedagogiska utvecklingen.

Eleverna ska mötas av lärare som är behöriga för den undervisning de utför.

Metodutveckling ska vara forskningsbaserad. Lärarna ska genom kompetens-utveckling ges möjlighet att utveckla lärandet med evidensbaserade metoder.

Alla elever ska mötas med höga förväntningar utifrån deras förutsättningar, behov och intressen.

Fokus ska ligga på elevernas lärande, kunskaper och behov. Alla ska få tillräckliga kunskaper i grundskolan för att ha rätt att gå ett nationellt program. Alla ska kunna lämna gymnasieskolan med slutbetyg.

Ett kunskapslyft genomförs för dem som inte klarat slutbetyg med målet att nå slutbetyg innan man fyller 25 år.

De kraftfulla arbetsmarknadsinsatser som nu genomförs för unga syftar till att stärka ungdomars ställning på arbetsmarknaden och underlätta att nå slutbetyg innan 25 år.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel