Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

(S): Vilka visioner har de borgerliga för idrotten?

30 juni skrev vi i VLT hur vi vill stödja idrotten i Västerås. Idrotts- och föreningslivet bör få en egen nämnd. Föreningsstödet bör utredas och höjas. Lokalfrågorna bör också ses över.

Den tidigare konstruktiva kommunikationen mellan idrottslivet och Västerås stad ska återupprättas. Vi vill arbeta för att Västerås återigen blir en idrottsstad att räkna med.

16 juli svarade den borgerliga majoriteten i kultur-, idrotts- och fritidsnämnden (KIFN). Vilka visioner för idrotten har de borgerliga med moderaten Mikael Damsgaard i spetsen?

De borgerliga pekar på att de fullföljt planerna för Rocklundaområdet. Planer som lade fast när Socialdemokraterna och Vänsterpartiet hade majoritet åren 2002 – 2006.

De borgerliga pekar också på att det har tillkommit nya konstgräsplaner. Även här har de fullföljt planer som beslutades när (S) och (V) hade majoritet.

Det är bra att de borgerliga fullföljer initiativ från (S) och (V). Men faktiskt ser det ut som om borgerliga visioner för idrotten bygger på någon annans initiativ som man kan hålla fast vid.

Intrycket stärks av kritiken mot (S) för beslut under åren 2002 – 2006. Trots att de borgerliga haft majoritet i snart fyra år har de inte ens klarat av att ändra på sådant man anser är fel.

Många förtroendevalda, oavsett partifärg, är engagerade i idrottsrörelsen och andra föreningar. Många har även varit det långt innan man börjat med politiken. För oss Socialdemokrater är det viktigt att förtroendevalda finns på fler arenor än enbart i politiken.

Under vårt arbete i opposition har vi fört många samtal med bland annat idrottsrörelsen och förstått att det finns önskemål om detta utifrån dagens situation

I opposition har vi även sett hur friidrotten sedan hösten 2008 önskat en lösning på sin hallfråga. Vi har haft svårt att agera då stadens styrts av en borgerlig majoritet. Vi har ändå markerat var vi står genom konkreta förslag till lösning av våra nämndpolitiker, och vi har även tagit upp frågan tidigt på debattplats.

Frågan om bättre kommunikation med idrotten tas dock inte alls upp av de borgerliga. Vi tror för vår del att staden kan bli bättre i sin relation och kommunikation med idrottsrörelsen.

Får vi förtroendet att medverka till att styra staden efter valet vill vi vara mer aktiva för en bra lösning på idrottsrörelsens problem och utmaningar. Dit hör självklart friidrotten, men även alla andra idrottsföreningar.

Det vi vill göra för barn och ungdomar finansierar vi med gemensamma skattemedel. Goda förutsättningar för de unga i exempelvis förskolan, skolan, kulturen och för idrotts- och föreningslivet är viktigare för oss än att sänka kommunalskatten. Om detta får valet gärna handla!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel