Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S: Vilken tur att det är val i höst så vi kan byta regering

Moderaterna säger att de vill ha jobb och inte bidrag. Med bidrag brukar de mena våra socialförsäkringar som vi alla har byggt upp genom att avstå från löneökningar.

Försäkringarna ska vid arbetslöshet eller sjukdom se till att man inte måste lämna hus och hem, utan klarar utgifterna tills man hittar ett nytt jobb eller blir frisk.

Nu i regeringsställning har Moderaterna verkligen öst på med bidrag.

Unga kvinnor med små barn lockas att stanna hemma med hjälp av vårdnadsbidrag, trots att det är arbetslinjen som ska gälla.

De som redan har råd att betala för sig har fått nya miljarder av oss skatte-betalare för att få städning och gräsklippning fixat. Dess-utom har Center-ledaren Maud Olofssonmage att kalla detta för en viktig reform för kvinnor. Har inte män något ansvarig för sina hem?

Mest av alla har hamburgerkedjorna fått. I ett lamt försök att minska ungdomsarbetslösheten har regeringen beslutat att alla som anställer unga får sänkt arbetsgivaravgift. Det innebär att till exempel McDonalds, som bara har unga anställda, har fått tiotals miljoner i sin kassa av våra gemensamma skattepengar.

Men McDonalds har tydligen inte nöjt med de statliga miljonerna, utan ungdomarna har dessutom fått jobba utan lön.

Som tur är det val i höst så att vi kan byta regering.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel