Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S vill öka landstingets kostnader med 14 miljoner

Socialdemokraterna vill fördubbla arbetsgivaravgifterna för alla unga under 26 år. Landstinget Västmanland har i dag cirka 200 anställda under 26 år. Det innebär att om Socialdemokraternas budgetförslag blir verklighet skulle landstingets lönekostnader öka med 14 miljoner.

Det är en kostnad som vi knappast behöver i det tuffa läge som landstingets ekonomi befinner sig, och man frågar sig varför Socialdemokraterna vill försvåra för länets ungdomar att få jobb inom landstinget.

Unga människor har länge haft svårt att komma in på arbetsmarknaden. Vi moderater tycker att det är bra om fler unga får chansen och kan sprida bilden av Landstinget Västmanland som en bra arbetsplats. Att göra det dyrare för landstinget att behålla sina anställda ungdomar är inte att ta ansvar för jobben, sjukvården och framtiden.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel