Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så blir vänsterns program

Förskolan, kollektivtrafiken och ungdomsarbetslösheten. Det är frågorna som Vänsterpartiet i Västerås vill lyfta inför nästa mandatperiod.

I dag, onsdag, presenterade partiet sitt kommunala handlingsprogram för de kommande fyra åren.

Kollektivtrafiken ska utvecklas med tätare turer och en översyn av bussnätet för att få effektivare och snabbare trafik, berättade Per Lithammer och Vasiliki Tsouplaki vid en pressträff i dag. Pengarna ska tas från de medel som idag läggs på flygplatsen.

Förskolan är den andra prioriterade frågan för (V) som vid ett maktskifte i vid valet i höst vill utöka möjligheten för barn till arbetslösa och föräldralediga att stanna 30 timmar i veckan på förskola, mot 15 timmar i veckan i dag.

- Beslutet att endast tillåta 15 timmar drabbar barnen som inte får möjlighet att stanna och leka som de tidigare gjort, inte delta i mellanmål, säger Vasiliki Tsouplaki.

Ungdomsarbetslösheten ska åtgärdas genom en översyn av den kommunala organisationen, menar (V).

-Flera händer behövs i välfärdssektorn. Det saknas folk inom äldrevården och barnomsorgen. Vänsterpartiet vill därför satsa på utbildning för arbetslösa och på flera sommarjobb för ungdomar där man kan göra praktik i välfärdssektorn, säger Vasiliki Tsouplaki.