Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så får fler i Virsbo leveranssäker fjärrvärme – fastighetschef Jan Helghe på Surahammar kommun: "Bekymmerslöst"

Surahammar kommun tar hållbarhet på största allvar och väljer att gå från oljeuppvärmning till fjärrvärme på servicehuset Dynabacken i Virsbo.
– Nu har vi kunnat lösa de värmebekymmer vi har haft i Dynabacken, säger Surahammars kommuns fastighetschef Jan Helghe.

Jan Helghe, fastighetschef i Surahammar är mycket glad över beslutet, som han ser som viktigt för Virsbos boende.

– Jag ser att fjärrvärmen ger oss en infrastruktur som är hållbar i längden. Valet av fjärrvärme för uppvärmning av Dynabacken ger oss en bekymmerslös leverans av värme, där vi löper mycket mindre risk för störningar i uppvärmningen än tidigare. Tryggheten och leveranskvaliteten är oerhört viktig, inte minst när det rör sig om ett servicehus, säger Jan Helghe och fortsätter:

Samtidigt innebär satsningen på fjärrvärme att vi får en minskad miljöpåverkan, vilket så klart känns väldigt bra.

Omkring 2 000 personer bor i Virsbo och Dynabacken är ortens enda servicehus. Idag finns här 19 vårdplatser. Under 2020 byggs äldreboendet ut för att i mars 2021 ha 27 platser samt en större samlingslokal. Investeringen i fjärrvärme innebär en stor förbättring i värmeleveransen. Fjärrvärmen tas från Mälarenergis lokala fjärrvärmeanläggning som eldas med pellets, en restprodukt från skogs- och sågverksindustrin.

Nu kan fler i Virsbo ansluta sig till fjärrvärmenätet.

– För oss var det självklart att dimensionera fjärrvärmeinvesteringen så att vi också möjliggör för fler i Virsbo att ansluta sig till fjärrvärme, säger Jan Helghe.

– I höst är allt klart. Då kommer de boende på Dynabacken att ha en trygg, driftsäker och miljövänlig värmeleverans, säger Stefan Nilsson, affärsutvecklare på Mälarenergi.

Jan Helghe är väldigt nöjd med samarbetet med Mälarenergi och investeringen i fjärrvärme som han tycker är viktig för Virsbos framtid.

– Tillsammans med Mälarenergi har vi kunnat lösa de värmebekymmer vi har haft i Dynabacken. Vi har ett samförstånd gällande hela Virsbos framtid och det känns riktigt bra, avslutar Jan Helghe.

Dynabacken är också en mötesplats för de äldre i Virsbo. Här anordnas regelbundet underhållning via väntjänsten och hemtjänsten utgår även härifrån.

– För Mälarenergi är det viktigt att finnas nära kunderna och kunna bidra till samhällsbyggande och hållbar infrastruktur. Genom den här satsningen kan vi erbjuda leveranssäker fjärrvärme till fler i Virsbo och det känns riktigt roligt, säger Inge Eklund, avdelningschef på Mälarenergi Värme.

Fakta - Mälarenergi:

● Mälarenergi är ett infraserviceföretag inom energi- vatten- och bredbandslösningar. Med hållbara produkter och tjänster bidrar Mälarenergi ständigt till att minska klimatpåverkan.

● Mälarenergis produkter och tjänster utgör kärnan i flera viktiga samhällsfunktioner.

● Här är Mälarenergis hemsida: https://www.malarenergi.se/

● Kontakt till kundcenter: Du som bor i Västerås med omnejd ringer 021-39 50 50. Du som bor i övriga Sverige ringer 08-448 25 80. Telefontider: måndag – fredag 08:00-17:00.

Ovan artikel är framtagen av Brand Studio Mittmedia och Mälarenergi och ej en artikel av nyhetsredaktionen.